Barion Pixel

A hagyományos és a kortárs dialektikája a divattervezésben

A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
Regisztrálj, és biztosítsd a helyed a tavasz egyik legizgalmasabb művészeti eseményén itt:

 

A hagyományos és a modern, az egyéni és a közösségi párbeszéde mindig meghatározta az alkotók munkáját. A magyar divattervezés kiemelkedő alkotóival arról beszélgetünk, hogy az általuk megálmodott ruhák, textilek, ékszerek által hogyan öröklődnek, formálódnak, válnak a modern világ természetes részévé a régi motívumok, alapanyagok és technikák.

A művészi önkifejezés és a közösségi, öröklődő eszköztár formanyelvének ideális elegyítése a divattervezésben különösen fontos, miként az esztétikum és a praktikum összehangolása is. Az előbbivel kapcsolatban gondolhatunk a hagyományos, tehát tágabban értve a „retro”, vagy a „klasszikus”, illetve a paraszti díszítőművészet, esetleg az etnikus szimbolika aktualizálására. Az utóbbi pedig azért fontos téma, mert a közgondolkodásban a tervezők és a művészek munkája sokkal inkább elhelyeződik egy színpadi, kiállítótermi környezetben, mint saját, hétköznapi valóságukban.
A magyar iparművészetnek és divattervezőknek köszönhetően viszont számos lehetőség van arra, hogy ne csak hagyományőrző vagy szubkulturális közösségek „éljék meg”, használják a múltból örökölt esztétikai kifejezési formákat, hanem jóval szélesebb közönség vehesse azokat birtokába. Ennek alapfeltétele megegyezik a folklór egyik legfontosabb jellemzőjével, a közös értelmezési keretek és formanyelv szükségességével.
A folklór egyszerre használ régi elemeket és újításokat, átörökít és közben variál, aktualizál, mert mindig a jelenvalóra, a kortársra, a közösség szempontjából lényegesre reflektál. Valójában a „mában él” akkor is, ha néha nagyon régi elemeket, technikákat használ. Új dolgokat helyez régi keretbe, vagy régi tartalmaknak ad új megjelenési formát. A folklór, miként a művészet, folyamatos átalakulásban van, keresi az újabb és újabb kifejezési lehetőségeket; emellett azonban tovább is örökít, fenntartva a közösségi értelmezés keretét, értékeit. A ruha- és ékszertervezés szempontjából fontos, hogy hagyományozódó formakincs létrehozza a mindenkori jelenbe organikusan illeszkedő változatait. A beszélgetésben a régi és az új összekapcsolódásának egy másik vonatkozása is előkerül, ami az újrahasznosításra, hulladékminimalizálásra – ökotudatos törekvésekre – hívja fel a figyelmet a kortárs ruha- és ékszertervezésben, legyen szó technikákról vagy alapanyagokról.
Erről, valamint az említett kettősségek tágabb társadalmi és kulturális összefüggéseiről beszélget divattervezőkkel, művészekkel és stylistokkal Dr. Tamás Ildikó folklórkutató, kulturális antropológus (ELKH Bölcsészettudományi Kutatóközpont Néprajztudományi Intézet).
A kerekasztal-beszélgetés résztvevői:
Gyulai Natália ruhatervező, iparművész, a NATI100%PUREIDEA márka tervezője, volt MMA művészeti ösztöndíjas;
Domokos Dóra, a Delacier márka ékszertervezője,
Füstös Fanni a CreaBead Design ékszertervezője,
Zimits Andrea, tervező
valamit Szűcs Beatrix, Fashion Designer, Stylist.
A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött!
 
Szeretettel várunk minden művészet iránt érdeklődőt a Pesti Vigadóba március 2-ától egy hónapon át a Magyar Művészeti Akadémia Művészeti Ösztöndíjprogram 2019−2022. évi ösztöndíjasainak kiállításán és programsorozatán!
Március 2-ától
🎶 70 alkotó és közel 70 program várja az érdeklődőket, minden korosztályból: komolyzenei koncertek, színházi előadások, tematikus kerekasztal beszélgetések, divatbemutató, ifjúsági és gyerekprogramok…

NŐNAPI AJANDÉKUTALVÁNY – MERT MEGÉRDEMLED!

Szeretnénk minden vásárlónkat megajándékozni egy 10.000. forint értékú NŐNAPI AJÁNDÉKUTALVÁNNYAL, akik március 1.8. között bármilyen terméket vásárolnak nálunk a Prizma Designer Storeban személyesen vagy webshopunkban.

A webshopban vásárlóknak postán küldjuk ki az ajandékutalványt vagy személyesen üzletünkben is át tudjuk adni.

Az ajandékutalvány névre szól, a következő vásárlásból vonjuk le a 10.000 forintot.

Az ajandékutalványok beválthatósáának ideje 3 hónap, 2023-06-01.

                                                                                   

NŐNAPI AJANDÉKUTALVÁNY – MERT MEGÉRDEMLED!

Szeretnénk minden vásárlónkat megajándékozni egy 10.000. forint értékú NŐNAPI AJÁNDÉKUTALVÁNNYAL, akik március 1.8. között bármilyen terméket vásárolnak nálunk a Prizma Designer Storeban személyesen vagy webshopunkban.

A webshopban vásárlóknak postán küldjuk ki az ajandékutalványt vagy személyesen üzletünkben is át tudjuk adni.

Az ajandékutalvány névre szól, a következő vásárlásból vonjuk le a 10.000 forintot.

Az ajandékutalványok beválthatósáának ideje 3 hónap, 2023-06-01.

 

Publikálva: Natifashion / 06.02.2023 / 12:00

VALENTINE MEGLEPETES AKCIÓ

A párod kéri hogy áruld el milyen ajandéknak örülnél legjobban és Te is tanácstalan vagy mivel kedveskedj Neki?

Válaszd unisex GIGAMEGASHOPPER -t, amiket az akció időtartama alatt 35% kedvezménnyel szerehetsz be, sőt ha feliratkozol hírlveleünkre, akkor a kedvezmény 40% !!!

“First come first serve” mivel minden darab szinte egyedi, így ne halogasd, gyere már a kedvezmény nyitó napján február 8.án szerdán, ami azért is különleges mert a szerdai napokon tervezőnk, Gyulai Natália személyesen foglalkozik mindenkivel! 

Rááadásul minden olyan kabát, ruha,selyemsál, műszőrmesál, ékszer 15% kedvezménnyel kapható amin SZÍV motívum látható ( kivéve az új kollekciól “love-gigamegashopperek”).

Valamint minden SZÖVETKABÁT  15% kedvezménnyel vásárolható meg.

 

Ne hagyd ki ezt a csodás ajánlatot, várunk szerettel a Prizma Designer Storeban, naponta 11-19 óra között, a II.kerület Kis Rókus utca 1. szám alatt!

Publikálva: Natifashion / 27.01.2023 / 12:00

DUNA TV INTERJÚ

Szenzációs hírt osztottunk meg a Duna TV “Divat és Design” műsorában!

A nemzetközi piacon az elsők között vagyunk, akik NFT alapú kollekciót dobnak a virtuális valóság és metaverzum platformokra.

Nézzétek meg a teljes riportot itt!

Készültünk egy ünnepi meglepetéssel!

GLAMOUR Beauty & Christmas Weekend december 8-12.

December 8. és 12. között kedvezményekkel várunk személyesen a Prizma Designer Store-ban és webshopunkban.

Nagyon ritkán adunk ruhára kedvezményt ruhákra, a most felajánlott -20% igazán ünnepi hangulatba hoz mindenkit.

az üzletben kihelyezett minden termékünkre és webshopunkban sok termékre -20% os kedvezményt tudtok igénybe venni.

December 11-én vasárnap tervezőnk Gyulai Natália személyesen vár Titeket a Prizma Designer Storeban 11-17 óra között!

A kedvezményre jogosító kupont keresd a GLAMOUR MAGAZIN decemberi számában, és a GLAMOUR UNIVERZUM applikációban!

Mikor és hol tudom beváltani?

A kupont december 8. és 12. között lehet beváltani.

Személyesen vásárolnál a Prizma Designer Store-ban?

Mutasd fel a Glamour magazin decemberi számában megtalálható papír alapú kupont, vagy mutasd fel telefonodon a Glamour Univerzum applikációban megtalálható digitális kupont.

Online vásárolnál a webshopban?

Használd a kupon hátoldalán található  glamour2022 kuponkódot.

Common Space!

A Műcsarnokban került megrendezésre a nagyszabású “Közös Tér” II.Ipar- és Tervezőművészeti Szalon, amelyen két ikonikus wonderfur kabátunk került kiállításra.

Stimulus – ipar- és tervezőművész ösztöndíjasok kiállítása

A Magyar Művészeti Akadémia 2018-ban kezdte három évre szóló művészeti ösztöndíj elnyerésére szóló pályázati programját.a nyertesek között volt márkánk NATI100%PUREIDEA is. A három éves, közösséget építő, mentorokkal támogatott munkafolyamat során létrejött aslkotások egy részét mutatta be a “Stimulus” című kiállítás, amely a Vigadóban került megrendezésre.

KAPCSOLAT

FIZETÉSI OPCIÓK

SZÁLLÍTÁSI OPCIÓK