Barion Pixel

NFT alapú virtuális ruhák.

A digitális divat felemelkedése!

Mi a küldetése az NFT divat projektnek?

A projekt célja egy olyan Web 3.0 alapú vásárlási platform kialakítása, ahol az egyedi 3D NFT ruhakollekciók megtekinthetőek lesznek (AR) kiterjesztett valóságban egy mobilkészülék segítségével. 

Ezzel a megoldással egy teljesen új vásárlási vélményben részesítjük a látogatokat mely javítja a döntéshozatalt anélkül, hogy a fizikai ruházat előállításra kerülne. A ruhák kizárólag a digitális térben léteznek mindaddig amíg az NFT vásárlás és tulajdonjog hitelesítése meg nem történik ezzel környezet és költségbarát módon tudunk egyedi ruhákat előállítani.

A Tervezés menete

Minden a tervezéssel kezdődik! Csapatunk magas minőségű ruhaipari tervező programokkal dolgozik és 3D modellező szoftverekkel teszi a digitális ruhákat valóságossá. A munka összehangolt és szabványos, tehát amit 3D-ben elkészítünk azt szabásmintának is használhatunk egyben.

Szinvariációk végtelen tárháza

A munkafolyamat a rendelkezésre álló anyagok színhű digitalizálásával folytatódik. Csapatunk egy speciális színkeverő eljárással az összes variációt előállítja majd NFT formában a piactereken publikálja.  Fontos kiemelnünk, hogy minden színvariáns egyszer lesz értékesitve ezzel is szimbolizálva az NFT teljes egyediségét. Az első 20 színben megvásárolható kártyás fizetés vagy kriptovaluta formájában.

Bővebb információ a metaverzumról és a projektről a Duna televízió Divat és dizájn, 2023.01.28-i műsorában.

 

Mi is a Metaverzum? A metaverzum egy a jelenlegi játékokhoz hasonló virtuális tér, ahol a felhasználók 3D térérzet mellett interakcióba léphetnek másokkal. Ez a tér globális és nyitott mindenki számára ahol egy AR vagy VR eszközzel kommunikálni, vásárolni, játszani, de akár dolgozni is tudunk majd a jövőben. A Metaverzum az internet következő szintje amit Web 3.0-nak hivunk. Alapja lesz a blokklánc technológia és a mesterséges intelligencia használatakor. Ebben a virtuális térben lehetőség van a tulajdonjog bizonyítása hasonlóan a fizikai világunkhoz. A felhasználók az jelenlegi internetezést egy 3D környezetben végzik ahol ismerkedni, vásárolni, játszani és dolgozni is tudnak.

Körbesétálható 360° AR élmény mobilon.

Bárhol is vagy, a kiterjesztett valósággal magad elé varázsolhatod a kabátokat, mintha csak előttünk állnál. Irányítsd a telefonodat a talaj felé, és pár másodperc alatt megjelenik a 3D modell.

1.Nyisd meg az AR appot a mobilodon.

2. Keress egy jól megvilágított, üres felületet, ahova az AR modellt ki helyezheted.

3. Szkenneld be a talajt, majd méretezd át a megjelenő AR modellt.

Figyelem, a ‘Try it yourself’ funkció kizárólag mobil és táblagépen működik!

Mi az a Virtuális ruhapróba?

A mai trendeknek és technológiának megfelelően a vásárlók magukra is próbálhatják a fizikai ruhák digitális másolatát, ami interaktív módon követi a test mozgását. Próbáld ki a Love Jacket kollekció néhány darabját. Ehhez szükséged lesz a Snapchat alkalmazásra. A telefont 2 méter távolságban támaszd le.  Ebben a demóban 5 x 4 színvariációt mutatunk be. A mobil előtt állva a kezedet a virtuális nyilakra helyezve tudod változtatni a színvariációkat.  Készen állsz?

A Spatial weben is megtekinthető!

Tekintsd meg a kabátokat a Spatial.io egyik Metaverzumában. A térbeli NFT kiállítás VR szemüveggel is megtekinthető, ami magával ragadó élményt biztosít a látogatónak.

A projektben részt vesznek:

Natalia Gyulai

Fashion Designer

Manunta Melinda

Digital tailoring artist

Peter Varga

Web3 Developer

Gloria Eszenyi

3D/ AR Fashion Designer

KAPCSOLAT

PARTNEREINK